Barcelona

Sala i Martín deixarà la UPF si l'obliguen a fer un examen de nivell de català

L'economista i professor Xavier Sala i Martín ha manifestat que deixarà la universitat catalana de manera immediata si l'obliguen a sotmetre's a un examen de nivell de català. Sala i Martín ho ha dit en una anotació que ha escrit al Facebook comentant la intenció del govern català de fer obligatori el nivell C de català per als professors universitaris. Sala i Martín escriu que "fa 25 anys que faig classes en anglès a la universitat americana (Harvard, Yale i Colúmbia) i encara és hora que hagi de fer un examen per acreditar el meu anglès".

Actualitzat
El prestigiós economista considera que "per fer classes d'economia el que s'hauria d'acreditar és que el professor sap economia i no pas la llengua en què s'ensenya l'economia, especialment perquè la universitat catalana mai no serà líder mundial en res si el seu professorat es limita a persones que parlin català. Hem d'atraure els millors professors de tot el món, ja siguin anglesos, americans, japonesos, alemanys, italians o xilens. Autoimposar una barrera lingüística és de bojos i de gent que no entén el paper de la universitat a la societat. A l'edat que els nois van a la universitat, el català hauria d'haver estat après. La universitat no és per aprendre català sinó per aprendre economia, medicina, lleis o física nuclear".

Xavier Sala i Martín recalca en la seva anotació al Facebook que les classes que imparteix a la Pompeu Fabra les fa en català i que estima Catalunya, "però no faré cap examen de català per fer classes a la universitat catalana. Ni el conseller Huguet ni cap membre del govern català (el president del qual no ha passat l'examen que ara exigeix a tots els professors) són ningú per dubtar del meu nivell català i no em sotmetré a cap examen. Si m'obliguen a fer un examen de català, simplement deixaré la universitat catalana de manera immediata".
Anar al contingut