Barcelona

Mas insta Montilla a convocar les eleccions el 24 d'octubre per posar fi a "l'agonia" de la legislatura"

El líder de Convergència i Unió, Artur Mas, insta el president José Montilla a convocar les eleccions com més aviat millor. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Mas argumenta que la legislatura s'està convertint en una "agonia" i que Catalunya es troba en un període d'"impàs quan no hi caldria ser". El líder de CiU es mostra convençut que els comicis tornaran a situar CiU al govern i que això permetrà redreçar el país. Mas també admet que el projecte de CiU inclou un estat propi, però el situa com una fita a llarg termini i avisa que des de la independència continuarà sent essencial la relació amb Espanya.

Actualitzat
El líder de Convergència i Unió, Artur Mas, prefereix que les eleccions siguin el 24 d'octubre i no a finals de novembre. Mas ha afirmat que el país està en crisi i que cal redreçar-lo tan aviat com sigui possible. També ha recordat que fins i tot un dels socis de govern, Esquerra Republicana, ha donat per acabat el tripartit. "Ells mateixos ja s'adonen que això s'està convertint en una agonia", ha dit Mas, que ha assegurat que, en aquestes circumstàncies, les eleccions, "com més aviat, millor"

"Ens trobem en un impàs quan no hi caldria ser", ha reiterat Mas, que ha subratllat, a més, que "tot això està afectant les possibilitats del país".

Sobre el projecte de CiU, Mas admet que l'estat propi és una fita a llarg termini, però insisteix que cal teixir les majories socials necessàries.

Sobre la independència de Catalunya, també adverteix que no ha de comportar el trencament total amb Espanya. "El dia que això pugui arribar, un grau d'entesa i de convivència important amb l'estat espanyol s'haurà de seguir tenint. Si arriba aquest dia no serà per deslligar-nos completament de l'estat espanyol; no ha de ser així", ha conclòs.

Obert a pactes puntuals amb tots


Sobre aliançes postelectorals, Mas avança que està disposat a arribar a pactes puntuals amb qualsevol partit, inclòs el PP.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut