Xangai

Zapatero assegura que està disposat a negociar sobre autogovern per aprovar els pròxims pressupostos

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que està disposat a negociar sobre autogovern per aprovar els pressupostos de l'Estat per l'any que ve. Rodríguez Zapatero ha dit que podria parlar amb el PNB de transferències a Euskadi per aconseguir el seu suport en els comptes de l'Estat pel 2011. Així ho ha dit en el marc d'un viatge oficial a la Xina per visitar la fira de Xangai, una de les cites més importants del calendari econòmic internacional. També ha parlat de la reforma fiscal que prepara el govern espanyol i ha indicat que els canvis no seran "substancials" i que es limitaran a les rendes més altes.

Actualitzat
Zapatero ha dit que està obert a negociar traspassos i transferències amb el PNB si hi ha una "tasca d'oposició constructiva, des de la idea de l'acord i amb sentit de la responsabilitat". El president del govern espanyol ha recordat que això mateix es va fer el 1996, "quan era l'etapa de parlar el català en la intimitat". "Nosaltres serem transparents en el procés del diàleg i si hi ha un acord al voltant dels pressupostos que inclogui temes d'autogovern, està clar que ho debatrem", ha afirmat.

Durant una roda de premsa a Xangai, el president del govern espanyol ha dit que els canvis fiscals no seran "substancials" i que el seu abast es limitarà a les rendes més altes.

D'altra banda, ha reiterat que espera les explicacions del Marroc sobre el maltractament a activistes espanyols al Sàhara, però ja ha avisat que el seu interès és mantenir les bones relacions amb el país veí.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha encetat aquest dilluns una gira asiàtica de quatre dies que el portarà a entrevistar-se amb els primers ministres de la Xina i el Japó.

Durant la inauguració del Dia d'Espanya a l'exposició universal de Xangai, Zapatero ha destacat "l'empenta de les empreses espanyoles", i les ha assenyalat com una bona inversió per als emprenedors xinesos. D'aquesta manera, Zapatero ha dut a la Xina el missatge que Espanya dóna seguretat als inversors i que les empreses espanyoles es mantenen fermes malgrat la crisi econòmica.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut