Tavertet

Cerimònia íntima a Tavertet per acomiadar Raimon Panikkar

Aquest dissabte s'ha celebrat a l'església de sant Cristòfol de Tavertet una cerimònia íntima i emotiva per donar l'últim adéu al filòsof i escriptor Raimon Panikkar, mort dijous passat als 91 anys en aquesta localitat, on hi vivia des de fa 20 anys. Hi han assistit unes 200 persones entre familiars, amics i veïns que han omplert la capella, que s'ha quedat petita segons explicava el seu nebot Alex Pelach Panikkar, i diverses persones han pogut seguir la cerimònia a través d'uns altaveus. La família havia demanat que no hi assistissin personalitats, i el funeral públic se celebrarà el divendres 3 de setembre a Montserrat.

Actualitzat
El fèretre ha sortit cap a l'església de Tavertet des de la seu de la Fundació Vivarium, on Raimon hi feia conferències fins l'any passat i on fins ahir s'hi havia instal·lat la capella ardent. La cerimònia ha estat oficiada pel bisbe de Vic i sis sacerdots, que han conduït la cerimònia catòlica, i ha rebut el tracte que reben els sacerdots. S'ha llegit la biografia del filòsof i fragments escrits per ell mateix. Els familiars i amics han destacat la seva faceta humana a més dels mèrits acadèmics.

Panikkar serà incinerat a Vic i, segons ell mateix havia expressat, la meitat de les cendres es quedaran a Tavertet i l'altra meitat es duran fins al riu Ganges, a l'Índia.

Entre els assistents ha destacat la presència dels seus dos fills i la seva dona, que està malalta des de fa anys i ha sortit especialment de la residència on viu per poder assistir al funeral. El gran absent ha estat el seu germà Salvador, també filòsof i escriptor.

El proper divendres es celebrarà el funeral públic a Montserrat a partir de les cinc de la tarda i comptarà amb la presència de diverses personalitats. La cerimònia serà oficiada per l'abat de Montserrat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut