Barcelona

Un tren semidirecte unirà Barcelona i Puigcerdà dos cops al dia a partir del 6 de setembre

Un tren semidirecte unirà Barcelona i Puigcerdà dos cops al dia a partir del 6 de setembre i escurçarà el trajecte més de mitja hora. És una de les novetats que ha anunciat el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, sobre el servei de Rodalies. Nadal ha explicat que l'intens treball fet durant l'estiu per part de Renfe i Adif permetrà que l'intercanviador de la Sagrera pugui obrir el 6 de setembre, una setmana abans del previst. D'aquesta manera, pel primer dia d'escola, el dia 7, el servei de Rodalies ja funcionarà al 100%.

Actualitzat
L'obertura de l'intercanviador de la Sagrera centra les novetats del servei de Rodalies, segons ha explicat el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal. La circulació de trens entre les estacions de Sant Andreu Arenal i Arc de Triomf es restablirà el dia 6 de setembre, una setmana abans del previst.

Les millores aconseguides amb aquestes obres també permetran guanyar temps en el trajecte entre Barcelona i Puigcerdà. Coincidint amb la represa del servei de la línia del centre de Barcelona fins a Puigcerdà, Rodalies habilitarà un nou tren semidirecte que cobrirà el trajecte en dues hores i mitja i tindrà una freqüència de dos cops al dia.

Aquest semidirecte, però, només tindrà parada a Vic i Ripoll abans d'arribar a Plaça Catalunya. Funcionarà en dies laborables i serà un complement als sis serveis diaris que hi ha actualment des de Puigcerdà i des de Barcelona.

Nadal ha afegit que, a partir del setembre, es millorarà la seguretat i el control del frau, amb sancions més altes per als que viatgin sense bitllet. Les multes a Rodalies per no pagar augmentaran fins als 50 euros.

A més, la Generalitat anuncia millores en les comunicacions per tren amb més places a les línies del Garraf i Vilafranca.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut