Madrid

El govern espanyol vol tenir enllestida la reforma de les pensions abans de finals d'any

El govern espanyol té com a prioritat per aquest curs polític la reforma del sistema de pensions. L'executiu, que considera aquesta reforma fonamental per a l'economia, té previst presentar el projecte de llei abans que s'acabi l'any. A diferència de la reforma laboral, aquest cop només es legislarà amb el màxim nombre de suports possible, segons ha explicat la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado. El projecte, ha matisat Salgado, intentarà evitar la penalització dels que estan a punt de jubilar-se. Sobre els impostos, el govern garanteix que qualsevol reajustament no tindrà un impacte significatiu ni en la previsió d'ingressos ni en el sostre de despesa.

Actualitzat
Un altre dels temes que amoïna l'executiu és l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat. Elena Salgado ha remarcat que estaran definits per l'austeritat i intentaran sumar el màxim consens possible. Les prioritats són retallar la despesa i, per aconseguir-ho, cal realitzar reformes estructurals que permetran el creixement futur.

La ministra d'Economia ha explicat que els comptes per l'any 2011 plantegen una reducció de mitjana del 7%, que els situa a un nivell comparable amb els de l'any 2006. Seran els diferents ministeris els qui acusaran més la retallada pressupostària, entre un 15% i un 16% menys. I això es deu al fet que els ministeris hauran de fer front a més despeses, com són les prestacions.

Sobre la possibilitat de crear una taxa interbancària com ha fet Alemanya, Salgado ha assegurat que Espanya atendrà a les indicacions de la Comissió Europea i adoptarà les mesures que consideri oportunes. Cal tenir en compte, ha afegit Salgado, que Espanya ja té un fons de garantia de dipòsits.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut