Bamako

El cervell del segrest, probable peça clau de l'alliberament de Vilalta i Pascual

Omar el Saharaui, l'únic condemnat pel segrest d'Alicia Gámez, Roque Pascual i Albert Vilalta, està lliure a Mali, va acompanyar Vilalta i Pascual pel desert el dia del seu alliberament i podria haver estat la peça clau pel retorn dels catalans a casa. Després de ser condemnat a Mauritània a 12 anys de presó com la persona que va gestionar la logística del segrest dels tres catalans, El Saharaui va ser extradit a Mali, on hauria quedat en llibertat. Ell mateix així ho ha confirmat a l'agència France Press, i ha assegurat que no pertany a Al-Qaeda. Segons unes imatges difoses per l'agència Sahara Media, i a les quals ha tingut accés TV3, Omar el Saharaui hauria traslladar Albert Vilalta i Roque Pascual fins al punt del desert de Mali on s'havien de trobar amb el mediador, abans de recuperar la llibertat.

Actualitzat
Les imatges de l'agència Sahara Media a què ha tingut accés en exclusiva TV3 podrien confirmar que El Saharaui està en llibertat i ha estat la peça clau per resoldre el segrest dels catalans. Un tribunal de Mauritània va condemnar El Saharaui, cervell del segrest, a 12 anys de presó per haver planificat l'operació, però pocs dies abans de l'alliberament de Pascual i Vilalta, les autoritats mauritanes el van extradir a Mali, on hauria quedat en llibertat.

L'enllaç a Mauritània de la Caravana Solidària i regidor de l'Ajuntament de Nouadhibou, Saleh Bashir, ha afirmat que Omar el Saharaui "és un mercenari. La seva posada en llibertat ha estat una peça clau en les negociacions".

Sobre l'alliberament de Roque Pascual, Albert Vilalta i Alicia Gámez, plana la sospita que es va pagar un rescat. El govern espanyol ha evitat pronunciar-s'hi, però els experts assenyalen que en la majoria d'aquests casos el rescat és la clau de volta perquè les negociacions donin fruit, juntament amb l'intercanvi de presoners. Els segrestadors sostenen que han vist complertes algunes de les seves demandes.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut