Madrid

Zapatero confirma l'alliberament dels cooperants Albert Vilalta i Roque Pasqual

"Albert Vilalta i Roque Pascual són lliures". Així ha anunciat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, l'alliberament dels dos cooperants catalans segrestats el 29 de novembre del 2009 a Mauritània per Al-Qaeda del Magreb Islàmic, quan participaven en una caravana solidària a l'Àfrica occidental. El líder del PP, Mariano Rajoy, també s'ha mostrat molt satisfet que els dos cooperants puguin, per fi, tornar a casa. Rajoy ha destacat que el PP sempre ha transmès el seu suport al govern i a les famílies d'Albert Vilalta i Roque Pascual.

Actualitzat
Albert Vilalta i Roque Pascual han estat segrestats 268 dies per Al-Qaeda del Magreb Islàmic. El president del govern espanyol era l'encarregat de fer l'anunci oficial del seu alliberament en una roda de premsa.

Zapatero ha dit que era "un dia d'alegria per l'Albert i en Roque, pels seus familiars i amics i per tots els espanyols". I ha volgut agrair les tasques dels governs de la zona i de diferents ministeris per l'alliberament.

El president del PP, Mariano Rajoy, ha expressat també la seva "alegria" per l'alliberament dels cooperantes catalans i el seu desig que puguin retrobar-se al més aviat possible amb els familiars.

En un comunicat, Rajoy ha demanat que es reforci la cooperació internacional contra el terrorisme, "una amenaça que afecta tots. Calen, ha assegurat, "unes polítiques compromeses de lluita contra els enemics de la llibertat".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut