Estocolm

Suècia retira l'ordre d'arrest i les acusacions per violació contra el fundador de Wikileaks

Poc menys de 24 hores ha durat l'acusació de la fiscalia sueca contra Julian Assange, el fundador del portal Wikileaks. Les autoritats d'aquest país han retirat l'ordre d'arrest que estava en vigor i han anunciat que Assange no és sospitós ni de violació ni d'abús, com havia transcendit. L'australià havia negat les acusacions i denunciat una campanya de desprestigi contra ell i la seva empresa després de publicar milers d'informes militars confidencials nord-americans sobre la guerra de l'Afganistan, publicació que no havia fet gens de gràcia a l'administració Obama.

Actualitzat
La fiscal general de Suècia, Eva Finne, ha fet públic aquest dissabte que Julian Assange no és sospitós de cap de les dues acusacions que s'han presentat contra ell, una per violació i una altra per agressió a una dona, i ha anunciat que s'abstindrà de fer qualsevol altre comentari sobre aquesta qüestió.

D'aquesta manera es posa fi a una polèmica que Assange ha negat categòricament. Assegura que es tracta d'un intent per desprestigiar-lo en haver-se guanyat l'enemistat del govern nord-americà després de filtrar al juliol passat més de 70.000 documents militars classificats. Assange va visitar Suècia la setmana passada i va anunciar que tenia més documents secrets que no havia tret a llum pública. Wikileaks va mantenir la voluntat de publicar-los tot i la petició de Washington de no fer-ho.

"No deixa de ser interessant que aquestes acusacions apareguin ara mateix", ha declarat en un correu al diari suec "Dagens Nyether". Assange també assegurava, abans que la fiscalia fes públics els càrrecs, que la policia no s'havia posat en contacte amb ell i que aquests eren falsos. Després, al Twitter oficial de la pàgina, i amb coneixement dels càrrecs, Assange ha insistit que "no tenen base" però ha reconegut que "tot aquest assumpte és profundament pertorbador".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut