Madrid

El govern espanyol aprova la pròrroga de sis mesos de l'ajuda de 426 euros als aturats sense prestació

El Consell de Ministres ha aprovat la pròrroga de sis mesos de l'ajuda de 426 euros per als aturats que hagin exhaurit la prestació de l'atur. La mesura, de fet, s'aplica des de dilluns, i s'hi podran acollir aquelles persones que no cobrin altres ajudes i que no tinguin rendes superiors al 75% del salari mínim interprofessional. Aquesta és la segona vegada que es prorroga aquest subsidi, que fins ara ha beneficiat més de 500.000 persones sense feina. D'altra banda, l'executiu espanyol també ha aprovat l'avantprojecte de la llei de transparència, que permetrà als ciutadans accedir als arxius d'informació pública.

Actualitzat
Després d'un mes sense activitat, el govern espanyol s'ha reunit en sessió extraordinària per aprovar la pròrroga de l'ajuda de 426 euros, durant sis mesos més, per als aturats que han esgotat la cobertura per desocupació. Una mesura que ja va acordar el Congrés dels Diputats al juliol i que ja s'aplica des de dilluns.

Els beneficiaris de la pròrroga són desocupats menors de 65 anys que ja han extingit els subsidis per desocupació i que no van percebre aquesta ajuda en la primera fase, durant la qual la van rebre 570.000 persones a tot l'Estat. A més, els beneficiaris s'hauran de comprometre a participar en un procés d'inserció laboral.

En aquesta reunió extraordinària, l'executiu de Rodríguez Zapatero també ha aprovat l'avantprojecte de l'anomenada llei de transparència, que permetrà als ciutadans accedir als arxius d'informació pública. En concret, aquesta normativa obligarà totes les administracions -tant l'Estat, com les comunitats autònomes i els ajuntaments- a resoldre en el termini d'un mes les demandes d'informació que fan els ciutadans. Una manera de garantir el dret universal dels ciutadans d'accedir a la informació de què disposen els poders públics, segons fonts del govern espanyol.
Anar al contingut