Iraq

Els Estats Units retiren les últimes tropes de combat de l'Iraq

Les últimes tropes de combat dels Estats Units a l'Iraq han marxat aquesta matinada de dijous del país àrab. Abans del que estava previst, un contingent de 14.000 soldats ha abandonat el país via terrestre en direcció a Kuwait. Amb aquesta marxa, el president Barack Obama compleix la seva promesa que abans del 31 d'agost només quedarien a l'Iraq 50.000 soldats nord-americans. El contingent que es queda fins a la retirada total, prevista pel 2011, farà tasques de suport i assessorament a les forces de seguretat iraquianes.

Actualitzat
S'acaba la missió de combat i comença la missió diplomàtica. Així descriu Washington la retirada de 14.000 soldats nord-americans de l'Iraq aquesta matinada. La marxa s'ha avançat al calendari previst, ja que la Casa Blanca havia anunciat la retirada de les últimes tropes de combat per al 31 d'agost.

Amb la marxa de les últimes tropes de combat, el president dels Estats Units, Barack Obama, compleix la seva promesa que només quedarien 50.000 soldats al país àrab després del 31 d'agost. Així, a l'Iraq ara hi queden 56.000 soldats que, a partir de l'1 de setembre, faran tasques d'assessorament de les forces iraquianes. La retirada total està fixada pel 2011, de manera que la policia local haurà d'assumir totalment la seguretat del país a partir del 2012.

Obama ha assegurat que a partir de l'1 de gener del 2012 ja no hi haurà cap soldat nord-americà a l'Iraq. Es posarà fi així a una invasió, la de l'Iraq, impulsada per George W. Bush l'any 2003 amb l'objectiu, segons va explicar l'antecessor d'Obama en el càrrec, d'alliberar el poble iraquià, trobar armes de destrucció massiva i posar fi al suport al terrorisme del règim de Sadam Hussein.

Des del començament de la missió dels Estats Units a l'Iraq, 4.500 soldats nord-americans han mort, i, segons xifres no oficials, hi ha hagut més de 100.000 víctimes mortals civils.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut