Barcelona

El conseller Josep Huguet diu que la venda dels "top manta" dóna una imatge de "país en vies de desenvolupament"

El conseller d'Innovació, Universitat i Empreses, Josep Huguet, ha carregat contra la venda ambulant il·legal. Considera que els manters donen una imatge de "país en vies de desenvolupament" i d'"economia submergida" que no és beneficiosa. El conseller ha demanat més coordinació entre els municipis, la Generalitat i el govern espanyol per abordar la regulació d'aquesta pràctica. També han demanat unitat i coordinació en aquest problema el delegat del govern a Tarragona, Xavier Sabaté, i el president de la Federació de Municipis, Manuel Bustos. Mentrestant, els comerciants de Calafell i el Vendrell, les localitats que han pactat delimitar zones per a la venda dels manters, continuen manifestant el seu malestar per la iniciativa.

Actualitzat
El Conseller d'Innovació, Universitat i Empreses, Josep Huguet, considera que la venda dels "top manta", que s'incrementa sobretot a l'estiu i en poblacions turístiques, perjudica la imatge del país i dóna, ha dit, "una sensació d'economia submergida i de país en vies de desenvolupament". Huguet ha carregat així contra la venda ambulant il·legal després que els municipis del Vendrell i Calafell hagin delimitat zones dedicades a la venda dels manters.

Més coordinació

Huguet creu que els ajuntaments, la Generalitat i l'administració de l'Estat haurien de coordinar-se millor per evitar que els manters no estiguin de forma irregular al país, no venguin mercaderies il·legals i no estiguin en espais que no estan autoritzats. També han demanat coordinació i unitat en la regulació d'aquesta qüestió el delegat del govern a Tarragona, Xavier Sabaté, i el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, després que en les darreres hores ho fessin els alcaldes com el del Vendrell. Tot i això cap representant de les diferents administracions ha informat que hagi engegat alguna mesura per posar en marxa la coordinació que demanen.

Una postura unitària


El delegat del govern a Tarragona, Xavier Sabaté, veu "respectable" les mesures que han posat en marxa els ajuntaments i ha reclamat una postura unitària de tots els municipis que tenen aquesta problemàtica. En declaracions a Catalunya Ràdio, Xavier Sabaté ha assenyalat que comparteix la postura del conseller d'interior, Joan Saura, que va descriure com "raonable" aquesta mesura. Mentrestant, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Manuel Bustos ha reconegut que aquesta situació no es pot legalitzar i ha demanat una taula de coordinació per abordar el problema.

Els comerciants, molestos

Mentrestant, els comerciants d'aquestes localitats del Baix Penedès continuen manifestant el seu malestar. El president de Fòrum Calafell, que agrupa uns 150 empresaris i comerciants, explica que respiren una "sensació d'injustícia" i que ja noten com està perjudicant les seves vendes el que consideren una "competència deslleial". De fet, els comerciants del Vendrell i Calafell van presentar als seus ajuntaments una queixa formal sobre aquesta pràctica i la Confederació del Comerç de Catalunya està estudiant emprendre accions legals.

La pràctica del Vendrell i Calafell ha generat en els últims dies força polèmica i postures enfrontades. Els veïns d'aquestes poblacions estan dividits entre aquells que ho veuen amb bons ulls i aquells que s'hi oposen a aquest tipus de regulació per part dels ajuntaments.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut