El Vendrell // Calafell

Els comerciants del Vendrell i Calafell demanen als ajuntaments marxa enrere amb els manters

Les associacions que agrupen la majoria de botiguers del Vendrell i Calafell s'han unit per demanar a aquests dos ajuntaments del Baix Penedès que facin marxa enrere en la iniciativa de delimitar zones per a la venda dels manters. Els botiguers consideren que això suposa una "competència deslleial" i aquesta tarda presentaran davant les autoritats dels dos consistoris una queixa formal on els demanen que revoquin la cessió d'espais per a la venda dels top manta.

Actualitzat
Els comerciants del Vendrell i Calafell s'han aliat per protestar contra la decisió d'aquests dos ajuntaments del Baix Penedès de delimitar zones on la venda dels manters estigui consentida. Els botiguers consideren que això els col·loca en una situació d'indefensió i aquesta tarda lliuraran als dos consistoris una queixa formal on demanen als alcaldes d'aquestes localitats que facin marxa enrere i revoquin la cessió d'espais per als manters lluny de la platja.

Els comerciants no descarten emprendre accions legals. De fet, el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, avançava ara fa uns dies en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que estudiaven aquesta possibilitat.

Els alcaldes es defensen que la mesura és temporal i que només suposa regular la venda ambulant, mentre que la legalitat de les mercaderies i situació de les persones que les venen són competència dels Mossos d'Esquadra i de la policia espanyola, respectivament.

Precisament ara fa uns dies, en declaracions a "Els matins", el conseller d'Interior, Joan Saura, explicava que no s'oposaria a la mesura però que els Mossos continuarien vigilant la legalitat de les mercaderies que posen a la venda els manters.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut