Ginebra

Comença la volta al món en 80 dies amb cotxe elèctric

Un petit comboi de vehicles elèctrics sense emissions ha començat la Zero Emission Race des de la seu europea de l'ONU a Ginebra. L'expedició, com la de la novel·la de Jules Verne, farà la volta al món en 80 dies. La marxa, impulsada pel Programa de Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA), travessarà 16 països i més de 150 ciutats, com ara Berlín, Munic, Moscou i també Xangai, des d'on es desplaçarà en vaixell a Vancouver.

Actualitzat
Un cop allà, seguirà cap a Los Angeles, la ciutat mexicana de Cancún, Lisboa i Madrid, per tornar a Ginebra, on s'espera que el 22 de gener arribi la caravana, que farà tota la travessa en grup. El promotor de la cursa, Louis Palmer, que també va ser el primer a fer la volta al món amb un cotxe impulsat per energia solar, pretén demostrar que hi ha solucions contra l'escalfament global i els problemes d'energia.

L'organització de la cursa jutjarà els vehicles participants segons una sèrie de criteris de rendiment, com la fiabilitat, la potència i la velocitat, l'eficiència energètica o la seguretat. Per poder-s'hi inscriure, el vehicle ha de ser capaç de recórrer 250 km a una velocitat mitjana igual o superior a 80 quilòmetres per hora, a més de poder fer 500 km al dia amb una aturada per recarregar les bateries de quatre hores.

El comboi el formen un vehicle australià, que pot arribar als 120 km/h, un altre de suís i un equip alemany. El grup s'havia de completar amb un prototip sud-coreà que ha tingut una avaria i no ha pogut participar en la sortida. Aquest últim model pot arribar als 180 Km/h.

Anar al contingut