San Francisco

Els musulmans disposen d'aplicacions de mòbils específiques per seguir el ramadà

Les dates més importants de l'islam, alarmes amb les hores d'oració, en quina direcció es troba la Meca, els textos de l'Alcorà... Tota aquesta informació sobre la religió islàmica ha estat recollida en aplicacions per a telèfons mòbils que permeten als musulmans adaptar els seus dispositius mòbils a les tradicions del ramadà, que va començar el passat 11 d'agost. Els programes han estat dissenyats per proporcionar explicacions sobre el significat físic i espiritual d'aquest acte de devoció i apropar una tradició de fa gairebé 14 segles a les més noves tecnologies.

Actualitzat
Els usuaris que ho desitgin poden descarregar gratuïtament l'aplicació iPray per a iPhone a través de la botiga d'Apple, iTunes. Aquest servei avisa els musulmans amb una alarma de les hores de les cinc oracions diàries. A més, mitjançant un localitzador i la posició del sol assenyala cap on està la Meca, perquè els oradors puguin adreçar cap allà les seves pregàries.

Aquesta utilitat també la poden trobar per a mòbils Nokia a través de la botiga d'Ovi, i cada vegada s'estan dissenyant més aplicacions relacionades amb l'islam i els seus costums: cercadors de restaurants on serveixen menjar segons les pautes d'alimentació islàmiques o localitzadors de mesquites són algunes de les aplicacions utilitzades arreu del món.

Tant des d'un iPhone com des d'un Nokia, a més a més, es pot accedir al llibre sagrat de l'islam, l'Alcorà. L'aplicació d'Apple es diu iQuran i, a més de contenir tot el text complet, permet a l'usuari comptar les pàgines que ha llegit aquell dia o comprovar la correcta pronunciació de les paraules en àrab.

Per a la comunitat musulmana, aquestes aplicacions faciliten la seva vida diària amb els recordatoris de les oracions i els usuaris troben que ja no hi ha excusa per no seguir les tradicions de l'islam.

La islàmica, però, no és l'única religió que augmenta la seva presència a les aplicacions per a mòbils. Els llibres sagrats de diferents religions també es poden consultar en aquests dispositius, com per exemple la Bíblia Catòlica, amb versions per a nens, o el Bhagavad Gita, l'escriptura sagrada hindú.
 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut