Mauritània

Refusen una petició perquè Alicia Gámez comparegui al judici d'un dels seus segrestadors

El Tribunal Penal de Nouakchott, a Mauritània, ha refusat una petició perquè Alicia Gámez comparegués com a testimoni en la revisió del judici a Omar Saharaui, el principal acusat del segrest dels tres cooperants catalans de l'ONG Barcelona Acció Solidaria fa més de vuit mesos. D'altra banda, el jutge ha confirmat la pena de dotze anys de presó amb treballs forçats per a Saharaui dictada en primera instància. El jutge manté també la multa de 13.700 euros i la confiscació de tots els seus béns.

Actualitzat
El tribunal ha pres aquestes decisions en l'audiència per examinar el recurs de cassació a Omar Saharaui. Ha estat l'advocat defensor de Saharaui qui ha demanat la compareixença com a testimoni de Gámez per, segons ell, demostrar la innocència del seu client. A més, l'advocat havia amenaçat que es retiraria del cas si no s'acceptava. La fiscalia ja va expressar en el moment de la petició que la declaració de Gámez era inviable perquè viu fora del país. Finalment, els jutges del Tribunal Penal han acceptat les consideracions de la fiscalia i han rebutjat la petició.

Alicia Gámez va ser alliberada al març per Al-Qaeda del Magreb Islàmic, que encara reté en algun punt del desert Albert Vilalta i Roque Pascual, segrestats a Mauritània quan anaven en una caravana solidària fa ja vuit mesos.


Anar al contingut