Barcelona

UGT conclou que el 23% dels joves catalans entre 16 i 24 anys ni estudien ni treballen

Creix el col·lectiu de joves catalans que no estudia ni treballa. Segons un informe de la UGT, ara hi ha 154.000 joves d'entre 16 i 24 anys en aquesta situació. Es tracta d'un 23% del total. A més, l'estudi també conclou que el 94% dels joves catalans que es van quedar a l'atur el passat mes de juliol van estudiar com a màxim, fins a l'Educació Secundària. Davant d'aquestes dades, el sindicat ha denunciat els problemes de formació que tenen els joves que sí que volen treballar però no estan preparats. Per això, reclama formació per a aquest col·lectiu.

Actualitzat
Gairebé un de cada quatre joves no estudia ni treballa. Aquest col·lectiu ha crescut un 14% en els darrers tres anys i se situa ara als 154.000, segons l'informe que ha presentat UGT. Un estudi que diferencia dins d'aquest col·lectiu entre els que no busquen feina, uns 57.000, i els que sí, 98.000.

El sindicat també ha donat a conèixer que el 94% dels joves catalans que van perdre la feina el 2009 només disposaven d'estudis secundaris bàsics i que la taxa de desocupació dels joves el 2009 va pujar fins un 37,1%, superant així en 20 punts percentuals la taxa de desocupació general. A més, ha recordat que 5 de cada 10 persones d'entre 16 i 34 anys va trigar més d'un any a trobar feina després d'acabar els seus estudis.

Davant d'aquestes dades, la secretària de política institucional de la UGT de Catalunya, Neus Munté, ha demanat a la Generalitat més polítiques de formació a joves per lluitar contra la precarietat laboral. En aquest sentit, ha criticat que Catalunya hagi estat "l'única comunitat autònoma on s'han suprimit les escoles taller per a la formació de joves", i ha recordat que aquests centres han demostrat ser "una bona opció de formació per a una tipologia de joves que per les seves circumstàncies tenen unes necessitats específiques".

Després d'insistir en què l'oferta de formació professional "peca d'una falta absoluta d'informació" per part de les institucions públiques, UGT ha exigit a l'administració que facin públiques les dades d'oferta i demanda en aquest àmbit per ajustar els programes formatius a les necessitats de la població.
ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut