El cantant Wyclef Jean ha estat rebut com un heroi a Port-au-Prince. (Foto: Reuters)
El cantant Wyclef Jean ha estat rebut com un heroi a Port-au-Prince. (Foto: Reuters)
Port-au-Prince

El cantant de "hip-hop" Wyclef Jean presenta oficialment la seva candidatura com a president d'Haití

El raper Wyclef Jean ha anat a Port-au-Prince per inscriure's oficialment com a candidat a president d'Haití per a les eleccions del novembre. L'artista ha estat rebut a la capital haitiana com un heroi. Més de la meitat de la població haitiana té menys de 21 anys i consideren el cantant de "hip-hop", guanyador de tres premis Grammy, una font d'inspiració que pot posar fi a la història política convulsa del país. Amb la presentació oficial d'aquesta candidatura s'acaben anys d'especulacions, ja que el músic fa temps que lluita per millorar les condicions del seu país, un dels més pobres de l'Amèrica central.

Actualitzat
No té experiència política, però el cantant, de 40 anys, s'ha mostrat contundent i està disposat a guanyar les eleccions del novembre: "Els Estats Units van guanyar amb Obama; ara Haití guanyarà amb Wyclef Jean", exclama el raper.

L'exmembre dels Fugees va néixer a Haití, però als nou anys va marxar del país per créixer a Brooklyn, Nova York. Tot i així, sempre se l'ha vist involucrat en accions per millorar les condicions del seu país d'origen, sobretot després del terratrèmol del gener.

El suport popular el té, tal com s'ha pogut comprovar amb la seva rebuda a la capital haitiana, però les autoritats encara poden rebutjar la seva candidatura fins al 17 d'agost.
Anar al contingut