Imam de la mesquita del carrer Nord de Lleida, precintada el 25 de juny.
L'imam Abdelwahab Houzi davant de la mesquita de Lleida precintada, en una foto d'arxiu.
Lleida

Reobren a Lleida la mesquita del Nord, tancada per excés d'aforament

La mesquita del carrer del Nord de Lleida, la més gran de la ciutat, tornarà a obrir dilluns després de gairebé tres setmanes tancada per excés d'aforament. L'Ajuntament ha acceptat que torni a funcionar amb el compromís dels fidels de no tornar a saltar-se la normativa i amb més controls de la Guàrdia Urbana.

Actualitzat
La mesquita es va tancar quan la policia local va certificar el 25 de juny que hi havia quatre vegades més persones de les permeses. No era la primera vegada que es detectava excés d'aforament. La regidora de Seguretat, Sara Mestres, ha afirmat que si la sobreocupació del local es repeteix, la Paeria anirà més enllà.

Per la celebració islàmica del ramadà, que se celebrarà aquest any de l'11 d'agost a l'11 de setembre, el nombre de fidels islàmics que es congreguen per aquest esdeveniment a Lleida es multiplica i es calcula que són entre 3.000 i 4.000.

Segons l'alcaldessa accidental, Marta Camps, es cedirà el Pavelló Blau, un dels pavellons de la Fira de Lleida, per poder donar cabuda a tots els fidels islàmics.

D'altra banda, l'imam de la mesquita del Nord ha expressat la voluntat de renunciar als terrenys del polígon que l'Ajuntament els havia cedit per fer-hi un nou temple perquè l'espai també quedaria petit. La Paeria dubta, però, que trobin una ubicació millor.
Anar al contingut