L'expectativa per la visita del Papa al setembre al Regne Unit va creixent. (Foto: Reuters)
L'expectativa per la visita del Papa al setembre al Regne Unit va creixent. (Foto: Reuters)
Londres

L'Església demana als catòlics que paguin fins a 30 euros per la missa del papa Benet XVI al Regne Unit

El diari "The Times" ha publicat aquest dijous un llistat de preus de les misses i altres actes públics que oficiarà el papa Benet XVI al Regne Unit a la seva visita del 16 de setembre. L'acte més car seria la missa papal que celebrarà a Birmingham el 19 de setembre on es beatificarà el cardenal John Henry Newman. Qui hi vulgui assistir haurà d'abonar 25 lliures, uns 30 euros. Segons l'Església, "no es cobra la gent per anar a missa", sinó que es tracten de "contribucions del pelegrí". Els fidels rebran a canvi un "paquet" que inclou un passaport, un CD commemoratiu i una postal.

Actualitzat
L'Església catòlica britànica destaca que aquestes aportacions són necessàries per sufragar part de les despeses de la visita del Papa. A més d'aquests ingressos també han demanat a les vint-i-dues diòcesis d'Anglaterra i Gal·les i les vuit d'Escòcia que aportin una quantitat determinada per fer front a les despeses de transport i gestió del trànsit.

Dins dels preus que es publiquen a "The Times", el dia 16 de setembre hi ha prevista una missa a Glasgow que comptarà amb l'actuació de la cantant Susan Boyle, que va aconseguir la fama gràcies al programa televisiu "Britain's Got Talent". Per assistir a aquest acte, s'hauran de pagar uns 24 euros.

L'acte més econòmic serà una vigília d'oració al Hyde Park de Londres el 17 de setembre, que costarà aproximadament 6 euros.

"Merchandising" papal

La visita del Papa al Regne Unit serveix de pretext per a la comercialització de tot tipus de productes relacionats amb l'esdeveniment històric: gorres de beisbol, samarretes amb l'eslògan "Team Benedict" ("Equip Benet"), llanternes amb el logotip, clauers, bosses, tasses... Sense oblidar crucifixos i rosaris que aniran augmentant les vendes a mesura que s'apropi la visita.

La Societat Nacional Secular també fa campanya en contra amb la venda de samarretes que porten les paraules "Pope Nope" ("Papa No").

Tota aquesta expectativa també es farà present a Barcelona properament, ja que el Papa visitarà la ciutat comtal el 7 de novembre, dia en què la Sagrada Família passarà a ser basílica.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut