Barcelona

El Parlament podrà blindar els correbous sense vulnerar l'Estatut i la Constitució

La regulació dels correbous que s'està tramitant al Parlament encaixa amb l'Estatut i amb la Constitució. És la conclusió a què, per unanimitat, ha arribat el Consell de Garanties Estatutàries. El Partit Popular hi va portar el text argumentant que vulnera l'autonomia local i que discrimina els municipis perquè només permet fer correbous a les poblacions on sigui una tradició. El Consell considera que els arguments són poc fonamentats i els rebat. En el primer cas, se subratlla que la competència per regular els espectacles públics és exclusiva de la Generalitat. Pel que fa a la discriminació, el dictamen recorda que a la Constitució es garanteix la igualtat dels ciutadans, no dels municipis.

Actualitzat
Amb aquest dictamen, la proposició de llei pot continuar el seu tràmit parlamentari. El fet que el PP català la portés al Consell va impedir que es votés en l'últim ple abans de les vacances, on es va aprovar la prohibició de les corrides de toros.

Els populars van deixar clar que no tenen res contra els correbous, ben al contrari. Volen eliminar del text totes les restriccions. Creuen que la nova llei podria impedir que els municipis amb tradició de correbous els fessin si aquests no coincideixen exactament amb els dies d'una festa tradicional i també que localitats sense aquesta tradició la poguessin incorporar en un futur.

La resta de grups parlamentaris van acusar els populars d'haver portat el text al Consultiu només per evitar que es blindessin els correbous el mateix dia que es va votar la prohibició dels toros.

La llei busca establir els requisits i les condicions que han de complir les festes tradicionals amb toros sense que morin. L'objectiu és garantir els drets, els interessos i la seguretat dels participants i la protecció dels animals.

Coincidint amb aquest debat, l'alcalde d'Amposta, el convergent Manel Ferrer, ha fet una crida a la tranquil·litat i a no caure en les provocacions durant els correbous de les festes majors. Ferrer ha assegurat que les festes amb bous a les Terres de l'Ebre no perillen.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut