Madrid

El PP guanyaria les eleccions amb el 41,2% dels vots i amplia l'avantatge sobre el PSOE fins als 6,3 punts

El PP fa un salt per damunt del PSOE en intenció de vot de 6,3 punts, segons l'última enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques. El CIS recull els efectes de les últimes mesures del govern central, de retallada pressupostària i de reforma laboral, que castiguen directament el PSOE. Fa tres mesos els populars només tenien un avantatge de menys de dos punts.

Actualitzat
El PP fa un salt en les seves perspectives electorals i ja marca una distància de més de sis punts per damunt el PSOE. El partit de Rodríguez Zapatero acusa el càstig de les últimes mesures econòmiques, la reforma laboral i les retallades de pressupost, i perd més de tres punts respecte a la seva posició de l'abril. Així ho reflecteix l'última enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques, que marca l'avantatge més alt que ha tingut el PP des de l'època de José María Aznar.

De la resta de partits, CiU pujaria mig punt, mentre que Esquerra Republicana i Esquerra Unida-Iniciativa baixarien 4 dècimes en unes eleccions espanyoles.

Els polítics no surten gaire ben parats de l'enquesta. Tots els líders polítics suspenen, per sota del 4. Josep Antoni Duran i Lleida continua com el menys mal valorat. També suspenen tots els ministres del govern espanyol. Els menys castigats són Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut