Barcelona

El material digital per a 95.000 alumnes catalans, disponible a través de la plataforma Atria

El Departament d'Educació ha posat en marxa la plataforma Atria amb la col·laboració de la cooperativa Abacus. La plataforma facilitarà a les famílies la compra de material digital per internet. Tal com s'ha fet fins ara amb els llibres de text, cada centre escollirà el material digital que farà servir, i les famílies podran adquirir-lo a través d'aquesta plataforma. Educació subvencionarà el curs vinent la compra del material amb 30 euros per a gairebé 95.000 alumnes catalans. Si és més car, la diferència l'hauran d'assumir les famílies.

Actualitzat
Des d'aquesta plataforma, cada estudiant podrà adquirir tots els materials educatius necessaris. Per fer-ho, els alumnes tindran un compte personal virtual, amb el suport financer de La Caixa, on a principi de curs Educació hi carregarà 30 euros. Si els continguts escollits pel centre tenen un cost superior, les famílies podran recarregar el compte amb la diferència. Es podrà fer a través d'un missatge de mòbil, per internet, amb una transferència bancària o ingressant els diners en efectiu.

Segons les comandes fetes pels 500 centres educatius que utilitzaran aquests recursos, prop d'un 13% de les famílies hauran de pagar més de 30 euros.

Aventia, amb la col·laboració de la cooperativa educativa Abacus, dissenyarà i gestionarà la nova plataforma, batejada com a Atria. Aquesta empresa  ha obtingut una puntuació de 91 sobre 100 en el concurs d'adjudicació, enfront la UTE El Corte Inglés-Telefónica, que ha obtingut una puntuació de 86 sobre 100.

Atria permetrà al Departament d'Educació fer un seguiment exhaustiu de la marxa de la digitalització de les aules i permetrà també detectar i buscar solució als problemes que sorgeixin a mesura que es desenvolupi el projecte.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut