Barcelona

Antoni Castells critica el conformisme del PSC respecte a les eleccions

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha argumentat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" la seva decisió de no repetir a les llistes del PSC per a les eleccions catalanes, previstes a la tardor. Castells assegura que això li permetrà expressar-se i actuar amb més llibertat. El conseller d'Economia creu que el PSC ha de recuperar la centralitat i aspirar a guanyar les eleccions i no només resignar-se a repetir el tripartit o ser un complement de Convergència com, segons Castells, es plantegen els pròxims comicis. El conseller ha criticat amb duresa la reacció del líder de CiU, Artur Mas, al seu anunci.

Actualitzat
El conseller Antoni Castells ha argumentat a "El matí de Catalunya Ràdio" que no repetirà a les llistes del PSC perquè ara vol fer política amb més llibertat i més autonomia i considera que ara és el moment de "treballar per l'endemà", perquè el PSC recuperi la centralitat política i aspiri a guanyar les eleccions. El conseller explicava així l'anunci que va fer aquest cap de setmana en una entrevista a els diaris "Avui" i "El Punt".

Ni tripartit ni complement, sinó centralitat

Castells ha explicat que no està disposat a conformar-se amb el paper actual del PSC en el mapa polític on, segons el conseller d'Economia, sembla que les dues opcions que es plantegin siguin una nova reedició del tripartit o bé que el PSC es resigni a ser un complement de Convergència. Per Antoni Castells, el PSC ha d'aspirar a aglutinar la majoria de la societat catalana i a guanyar els comicis.

El titular d'Economia assegura que ajudarà el president José Montilla, però també adverteix que el PSC ha de pensar ja més a mitjà termini. Castells no ha volgut polemitzar sobre què diria a la ministra de Defensa, Carme Chacón, o al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, però sí que ha criticat la manera de negociar del govern espanyol que, per Castells, no respecta els pactes. El conseller ha criticat que el PSOE no defensès prou, al seu parer, l'Estatut de Catalunya.

Crítiques dures a Artur Mas

El conseller d'Economia ha criticat amb duresa la reacció del cap de l'oposició, Artur Mas, a la seva decisió de no repetir a les llistes del PSC. Després que Mas ha dit que la decisió del conseller ha estat una estocada al PSC, Castells l'ha acusat de no estar a l'altura i hi ha afegit: "Quina poca categoria política que té el senyor Mas, em decep sempre".

Les reaccions des del PSC

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, va demanar respecte per la decisió de Castells i reconeix que es troba en el mateix procés de reflexió que el conseller d'Economia. De la seva banda, el viceprimer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, va defensar la unitat amb el PSOE, malgrat alguns inconvenients.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut