Barcelona

El conseller d'Economia, Antoni Castells, no formarà part de les llistes del PSC a les eleccions al Parlament

El conseller d'Economia, Antoni Castells, no formarà part de les llistes del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebraran a la tardor. En una entrevista publicada als diaris "Avui" i "El Punt", Castells assegura que no es retira de la vida política però que necessita distància per poder treballar amb més autonomia i independència.

Actualitzat
El conseller explica en l'entrevista que la decisió de no presentar-se a les llistes del PSC a les pròximes eleccions al Parlament respon a la seva voluntat d'aconseguir llibertat per poder tirar endavant un projecte, a partir del PSC, que regeneri la vida pública i permeti al seu partit recuperar la centralitat que, segons diu, ha perdut durant els anys de govern.

Castells afegeix que ajudarà el president de la Generalitat, José Montilla, en tot el que faci falta, però afirma que amb la seva decisió contribuirà a "fer els passos que convindrà fer perquè comencem a preparar el futur".

D'altra banda, el conseller d'Economia es mostra molt crític amb Zapatero i assegura que li ha produït certa sorpresa veure com parla de l'Estatut com si no fos cosa seva. Segons Castells, "potser va ser un error pactar l'Estatut només amb ell" i afegeix que "vist amb perspectiva, també s'hauria d'haver pactat amb el PP". En la mateixa línia, també critica l'actuació de la ministra de Defensa davant la decisió del Constitucional i afirma que "Chacón va fer una valoració de la sentència de l'Estatut dient que n'estava satisfeta" i que per tant, "ja està tot dit".

Pel que fa a la relació entre els socialistes de Madrid i els catalans, Castells explica que "s'han vist molt clares les limitacions que ens planteja la nostra relació amb el PSOE, amb les seves hipoteques i servituds" i que per això, "ens cal més independència i fer valdre els nostres vots". En aquest sentit, afegeix que "el PSC ha deixat passar l'oportunitat, en aquests set anys, de convertir-se en el partit central a Catalunya".

Antoni Castells també parla de la complicada situació actual que viu Catalunya en relació amb Espanya i afirma amb contundència que "mai havia vist una distància tan greu".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut