Antitaurins al davant del Parlament durant la votació que ha estat el tema estrella a la xarxa. (Foto: ACN)
Antitaurins al davant del Parlament durant la votació que ha estat el tema estrella a la xarxa. (Foto: ACN)
Barcelona

"Bullfighting", "Toros" i "Cataluña", entre els termes més utilitzats al Twitter

Des de les xarxes socials s'ha fet un seguiment exhaustiu de la votació sobre l'abolició dels toros a Catalunya. Com en altres ocasions, la reacció dels internautes ha estat gairebé immediata: entre les 11 i les 12 del matí d'aquest dimecres, el tema "toros" a Twitter ha tingut una pujada espectacular, així com els termes "bullfighting" i "Cataluña", demostrant que el seguiment es realitza d'arreu del món. Els usuaris s'han manifestat a favor i en contra de les corrides, però també a favor i en contra de la polèmica generada.

Actualitzat
Més enhorabones que lamentacions s'han trobat per les xarxes socials després de la prohibició de les corrides de toros al Parlament de Catalunya aquest dimecres. Entre les persones que via Facebook i Twitter han comentat la notícia hi podem trobar de tot, però una àmplia majoria es congratula perquè ara tot estarà al seu lloc, com afirma una usuària de Facebook: "Els concerts, a La Monumental, i els toros, al camp".

D'altra banda, molts usuaris també es lamenten que aquesta tradició històrica arribi a la seva fi a Catalunya a partir del 2012. Els grups de Facebook a favor de la "llibertat d'anar als toros" van augmentant progressivament, així com la gent que també s'adhereix a grups en contra de maltractaments d'animals. La polèmica està servida i alguns volen aprofitar aquest fet històric per portar el debat als governs de les seves comunitats autònomes.

Una polèmica que altres internautes no acaben d'entendre, tampoc. Alguns recorden que a les Canàries també es van abolir les corrides de toros i no es va generar tant de rebombori. Segons alguns usuaris de Twitter i Facebook, hi ha temes més importants com la família o els diners i consideren que aquest debat que s'ha generat únicament respon a interessos polítics. A més, creuen que hi ha altres lleis més transcendents que s'haurien de tramitar.

També arriben des de la xarxa els primers acudits, com que a partir d'ara les preguntes del Trivial relacionades amb els toros hauran de passar del color taronja (esports) al color groc (història). Està clar que l'aprovació de la iniciativa legislativa popular ha convertit els toros en el tema del dia a la xarxa.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut