Barcelona

Mitjans de tot el món es fan ressò de la prohibició dels toros a Catalunya

La prohibició de les corrides de toros ha aixecat un gran interès entre la premsa internacional. Aquest dimecres molts mitjans d'arreu del món com la CNN, la BBC o el "Wall Street Journal" se'n fan ressò en les seves edicions digitals i a la cambra catalana 14 mitjans internacionals han seguit en directe el debat. Diverses de les informacions situen com a rerefons del veto el moment delicat que passen les relacions entre Catalunya i Espanya.

Actualitzat
A mitja tarda de dimecres, la prohibició de les corrides és la tercera notícia del dia i la segona més llegida al web de la BBC. Amb el seu estil habitual, la cadena britànica dóna veu a totes les parts i destaca el debat identitari al voltant de la prohibició.
 
La CNN hi dedica un dels titulars de la portada: "Catalunya (a Espanya) prohibeix les corrides". La cadena remarca que és la primera vegada que una regió espanyola situada dins de la Península prohibeix aquesta pràctica i que ho fa per evitar la crueltat amb els animals. Ara bé, també esmenta, que segons alguns analistes, el nacionalisme català -inclòs el desig de part de la societat d'assolir la independència- ha influït en la decisió, marcada també per les eleccions de la tardor.

El francès "Le Monde" recull que la prohibició és fruit de set mesos de debat i d'una iniciativa legislativa popular amb 180.000 firmes a favor de la prohibició, i també que hi ha hagut un debat identitari i sobre el cost que tindrà la mesura. També constata que el veto "complica una mica més la relació entre la regió i el poder central de Madrid". 

També els països americans amb tradició taurina s'han fet ressò de la notícia. És el cas del diari veneçolà "El Nacional", que recorda que la votació s'ha seguit amb expectació des de l'Equador, Colòmbia, França, Mèxic, el Perú, Portugal i Veneçuela. 

A la versió anglesa d'Al-Jazeera s'han fet ressò del debat amb un vídeo penjat a la xarxa, en què el seu enviat especial té clar quin és el debat: "Els activistes a Barcelona que volen autonomia per a la regió catalana veuen la lluita contra les corrides de toros com una eina política, que els ajudi a reafirmar la seva independència de la resta d'Espanya."

Al-Jazeera també entrevista intel·lectuals que secunden aquesta visió: "Les corrides van ser proclamades com la festa nacional d'Espanya i eren mostrades amb el dictador militar Franco com a espectador i ple de banderes espanyoles. Així doncs, creiem que són insultants i han estat utilitzades en moltes ocasions contra els sentiments catalans". En aquest cas, són paraules de l'escriptor Alfred Bosch. 

La cadena fins i tot diu que la família reial espanyola està dividida davant d'aquest debat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut