Badalona

L'Ajuntament de Badalona informa de l'estat de les platges a través de Twitter

Si fa pocs dies es llançava una aplicació per a mòbil que informa sobre l'estat de les platges de tot el país, ara és un ajuntament el que s'ocupa d'informar a temps real, gràcies a la informació que els mateixos socorristes envien als serveis municipals i que de forma automàtica sortirà a la xarxa Twitter.

Actualitzat
Els ciutadans de Badalona poden seguir aquest estiu l'estat de les seves platges a través de Twitter, després que s'ha activat aquest servei. La informació ja és al web municipal però a més, s'envia de forma robotitzada al compte de Twitter @PlatgesBadalona.

Twitter permet enviar missatges que no superin els 140 caràcters i amb aquesta limitació n'hi ha prou per fer saber si l'aigua està neta i el color de la bandera que oneja a cada platja.

Aquesta és una altra aposta del govern municipal per les noves tecnologies després que fa uns quants mesos es va incorporar l'opció d'enviar SMS sobre incompliments de civisme que arriben als mòbils d'agents de la Guàrdia Urbana.

És el primer cop que la tercera ciutat del país en nombre d'habitants decideix fer servir una xarxa social com Twitter per comunicar-se de forma directa i a temps real amb els ciutadans.

El compte municipal al Twitter fa servir una etiqueta ("hashtag") diferent per a cada platja però de moment el compte no agregarà informació enviada pels mateixos ciutadans, encara que aquests són lliures de fer servir les etiquetes assignades per contrastar o completar la informació oficial.

o #BDN_Platja_DeLaBarcaMaria
o #BDN_Platja_DelCristall
o #BDN_Platja_DelPontDenBotifarreta
o #BDN_Platja_DelsPescadors
o #BDN_Platja_DelPatíVela
o #BDN_Platja_DeLestacio
o #BDN_Platja_DelPontDelPetroli
o #BDN_Platja_DelCoco
o #BDN_Platja_DeLaMora
Anar al contingut