Barcelona

El PP aconsegueix ajornar el blindatge legal dels correbous recorrent al Consell de Garanties Estatutàries

A més de la votació per a la prohibició o no de les corrides de toros que es farà aquest dimecres al Parlament, també estava prevista l'aprovació d'un blindatge legal per a la regulació dels correbous a les Terres de l'Ebre però aquesta proposició de llei ha quedat pendent per a la propera legislatura.

Actualitzat
Durant els correbous, l'animal pateix però no mor. L'embolat és una de les modalitats més populars però també de les més criticades d'aquesta tradició del sud de Catalunya, declarada patrimoni festiu pel Consell de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat. Els braus porten unes torxes a les banyes que s'encenen i llavors es talla la corda perquè el brau pugui ser torejat.

Entre les propostes de llei que s'havien d'aprovar hi havia un recull de normes a seguir per garantir la seguretat del públic, la protecció dels animals i una limitació perquè aquest tipus de festes només es puguin celebrar a les poblacions on ja són tradició.

Però l'aprovació del blindatge ha quedat paralitzada després que el Partit Popular hagi sol·licitat, el passat dijous, un dictamen del Consell de Garanties Estatutàries sobre el text perquè qüestiona si la clàusula que limita la celebració dels correbous només a les poblacions amb tradició encaixa amb l'Estatut.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut