Barcelona

El Papa consagrarà la Sagrada Família com a basílica durant la seva visita a Barcelona al novembre

El papa Benet XVI consagrarà el temple de la Sagrada Família com a basílica en una cerimònia que tindrà lloc el proper 7 de novembre, quan el pontífex té programada una visita austera a Barcelona, desvinculada del procés electoral autonòmic. Després de la cerimònia, on està previst que assisteixin els reis i que el Papa s'adreci en català als fidels en algun moment, Benet XVI farà un recorregut pels principals carrers de Barcelona amb el papamòbil.

Actualitzat
El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha pronosticat que un milió i mig de persones seguiran la visita del Papa a la ciutat comtal. A la missa que tindrà lloc al temple expiatori només hi podran entrar unes 7.500 persones, però s'instal·laran unes pantalles gegants als voltants on milers de persones podran seguir l'acte en què la Sagrada Família es convertirà en la primera basílica inacabada del món.

A les 12 del migdia, una vegada finalitzada la missa, Benet XVI sortirà de l'església per resar l'àngelus, com fa cada diumenge a la plaça de Sant Pere. Ho farà a la façana del naixement de l'edifici de Gaudí, on el papa Joan Pau II també ho va fer durant la seva visita a la capital catalana el 1982.

A la tarda, el programa inclou una visita a la seu de l'obra social Nen Déu, del barri de Guinardó, on el Papa pregarà amb les famílies de nens amb discapacitats físiques o psíquiques i malalties greus.

Com a mesures de seguretat, la Sagrada Família, on tindrà lloc l'acte més multitudinari, tancarà les portes per a les visites uns dies abans. Sobre les obres del monument, l'arquebisbe Sistach ha declarat que el seu somni és que finalitzin l'any 2026, coincidint amb el centenari de la mort de Gaudí.

El papa Benet XVI i el seguici de vint persones que l'acompanyen arribaran el dia anterior a l'aeroport del Prat des de Santiago de Compostel·la, que enguany celebra l'Any Sant, i marxaran la mateixa tarda del diumenge 7 de novembre cap a Roma, acomiadats pels reis.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut