Alguaire

La Generalitat revisa a l'alça les previsions de passatgers a l'aeroport de Lleida-Alguaire

L'aeroport de Lleida-Alguaire estrena aquest cap de setmana nous vols a Menorca i Eivissa coincidint amb el període estival. Aquests, operats per la filial d'Iberia Air Nostrum, se sumen a l'oferta ja existent de Vueling i Ryanair en unes instal·lacions que durant els cinc primers mesos de vida han superat les previsions de passatgers. Des del 5 de febrer més de 26.000 persones s'han enlairat o han aterrat a les pistes lleidatanes. Amb aquests números a la mà, la Generalitat, que és qui gestiona l'aeroport, ha augmentat de 50.000 a 65.000 els passatgers previstos durant el primer any. A més, a finals d'any ja podrà oferir vols internacionals fora de la Unió Europea.

Actualitzat
Arriba l'estiu a l'aeroport de Lleida-Alguaire. A partir d'aquest 23 de juliol i fins al 5 de setembre nous vols amb destinació clarament estival, les illes de Menorca i Eivissa, acosten el ponent català a les Balears i viceversa.

Air Nostrum enlairarà dos avions cada divendres –a les 11.10 cap a Menorca i a les 11.30 cap a la més gran de les Pitiüses- i en rebrà dos més provinents d'aquests destins, amb hora d'arribada prevista a les 10.40 i a les 11, respectivament. L'operació es repetirà els diumenges, amb sortides a les 9.15 cap a Eivissa i a les 3 de la tarda cap a Menorca i arribades a les 8.45 des de la capital eivissenca i a les 14.30 des de Maó.

La filial d'Iberia és la tercera companyia a operar des de l'aeroport lleidatà després de Vueling i Ryanair, que ofereixen vols a París, Palma de Mallorca, Milà i Frankfurt.

A més, està previst que a finals d'any el nou aeroport lleidatà ja podrà oferir vols internacionals fora de la Unió Europea. El govern ja té sobre la taula la proposta del Ministeri de Foment que permetrà els vols fora de l'espai Shengen des de l'aeroport de Lleida.

Des del 5 de febrer, data en què va enlairar-se el primer vol a Lleida-Alguaire, fins ara 26.000 persones han triat aquestes instal·lacions per als seus viatges. Per ara, la realitat supera els càlculs que havia fet la Direcció General d'Aeroports de Catalunya, que havia xifrat en 50.000 el nombre de passatgers en un any. Veient com han anat aquests gairebé 6 primers mesos, s'han revisat a l'alça les dades i ara ja es parla de 65.000 usuaris previstos al cap de l'any. El creixement inesperat de les expectatives també ha fet avançar l'ampliació de les instal·lacions. L'avantprojecte sortirà a concurs dilluns.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut