Barcelona

La pancarta del 10-J s'exposarà al Museu d'Història de Catalunya

La pancarta de la manifestació del 10 de juliol contra la sentència de l'Estatut s'exposarà al Museu d'Història de Catalunya. Òmnium Cultural, l'entitat impulsora de la marxa, ha lliurat aquest dijous al Museu la pancarta que va encapçalar la protesta aquell dia. El lema "Som una nació. Nosaltres decidim" es convertirà així, formalment, en part de la història del país.

Actualitzat
Òmnium Cultural ha fet lliurament, aquest dijous al migdia, de la pancarta de la manifestació del 10 de juliol. La presidenta de l'entitat, Muriel Casals, l'ha donada a Agustí Alcoberro, el director del Museu d'Història de Catalunya.

Es tracta d'un acte simbòlic després de la manifestació multitudinària que hi va haver a Barcelona ara fa dues setmanes, una marxa que va aplegar més d'un milió i mig de persones i va tenir un fort ressò mediàtic i social.

La pancarta passarà a formar part del fons d'objectes històrics de Catalunya que hi ha al museu. També està a tràmit la cessió de la senyera de 250 metres quadrats que es va exhibir el 10 de juliol.

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha lamentat que la debilitat dels partits polítics catalans hagi anat en detriment dels interessos dels catalans a Madrid.

La pancarta que du el lema "Som una nació. Nosaltres decidim" s'ha lliurat el dia després que Montilla i Zapatero s'hagin reunit per parlar de l'Estatut amb bones paraules, però, sense arribar a acordar cap de les concrecions reclamades pels ciutadans.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut