Madrid

Foment rescindeix cinc contractes d'obres a Catalunya i retarda un any l'arribada de Rodalies al Prat

Tal com havia avisat, Foment ha decidit passar les tisores. I justament Catalunya, juntament amb Cantàbria, l'Aragó i Castella i Lleó, són les comunitats més afectades per la retallada de la despesa del ministeri dirigit per José Blanco. En aquestes 4 comunitats se suspendran 17 obres d'un total de 32 cancel·lacions. Concretament, aquí s'anul·len 5 obres per falta de pressupost públic. A més, Blanco ha anunciat que pensa reprogramar 199 contractes d'infraestructures que patiran retards d'un a quatre anys. Entre aquests hi ha l'arribada de Rodalies a l'aeroport del Prat, que es retardarà un any.

Actualitzat
Dels 182 contractes d'obra nova de més d'1 milió d'euros que té el Ministeri de Foment amb Catalunya, 5 quedaran rescindits, un 2,7% del total. És la retallada que li toca a Catalunya en el pla d'ajustament pressupostari presentat per José Blanco.

Les 5 obres afectades són les següents:

- L'autovia A-2 entre Medinyà i Orriols
- El de tram Lleida-Rosselló de l'A-14
- El tram Rosselló-Almenar de l'A-14
- L'enllaç entre l'autovia del Llobregat i l'AP-7 a Castellbisbal
- La variant de Valls-Montblanc


Catalunya, juntament amb Cantàbria, l'Aragó i Castella i Lleó, són les comunitats més afectades per la retallada de la despesa del ministeri dirigit Blanco. En aquestes 4 comunitats se suspendran 17 obres d'un total de 32 cancel·lacions. D'aquestes 32 obres que es rescindiran, algunes, fins a 12, es contractaran de nou mitjançant la col·laboració público-privada. Dos més es tornaran a licitar amb càrrec al pressupost ordinari, un cop definida la solució constructiva més eficient. Quedaran, doncs, 18 obres que seran rescindides i que s'hauran de tornar a presentar a concurs.

A banda de les obres que es cancel·laran, hi ha un total de 199 contractes d'infraestructures que es reprogramaran i tindran retards d'entre 1 i 4 anys. D'aquests, 122 corresponen a carreteres i 87 a ferrocarrils. Blanco ha precisat que aquesta mesura no afectarà cap aeroport, ni ports ni salvament marítim.

Entre els projectes afectats per aquest retard hi ha l'accés ferroviari a l'aeroport del Prat. L'arribada de Rodalies a l'aeroport es retardarà un any.

El ministre ha destacat que aquestes reprogramacion s'aprofitaran per aplicar l'ordre d'eficiència en aquelles obres que ho permetin. El ministre ha justificat aquesta tisorada per la reducció de 6.400 milions d'euros del seu departament per al que queda d'any i fins al 2011 arran de la crisi econòmica. Al mes de novembre Blanco anunciarà quines línies ferroviàries s'eliminen perquè són deficitàries.

En total queden 885 contractes d'obra nova que segueixen el seu curs sense cap mena d'alteració.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut