Barcelona

L'Orfeó Català aprova uns nous estatuts que limiten la permanència en els càrrecs

Els socis de l'Orfeó Català han aprovat aquest dimecres al vespre els nous estatuts de l'entitat, que introdueixen diverses modificacions per tal d'impedir que una persona es pugui perpetuar en un càrrec, com va passar amb Fèlix Millet. El president de l'Orfeó no podrà ostentar el càrrec més de 12 anys i la junta directiva es renovarà per meitats cada dos anys. A l'assemblea hi han assistit 200 dels 1.200 socis de l'Orfeó i un 88,3% han votat a favor del nou estatut. Les primeres eleccions es podrien celebrar a la tardor i es preveu que l'actual presidenta, Mariona Carulla, s'hi presenti.

Actualitzat
L'Orfeó Català ja té nous estatuts després de l'assemblea extraordinària que s'ha celebrat aquest dimecres al Petit Palau. Una àmplia majoria dels socis, un 88,3%, ha donat suport al text proposat, que limita el mandat dels futurs presidents i càrrecs dierctius de la institució coral. El president només podrà dirigir l'entitat durant 12 anys, i la junta es renovarà per meitats cada dos anys a partir del moment que la primera executiva hagi posat ordre als comptes del Palau de la Música Catalana després del saqueig. L'objectiu és que no es repeteixi un nou "cas Millet". A més, l'Orfeó Català haurà de presentar cada any uns pressupostos equilibrats que seran auditats a posteriori.

El pare de la Constitució Miquel Roca ha estat l'artífex d'aquest nou reglament. Roca ha destacat que els nous estatuts representen un punt final a la "opacitat d'informació" que va permetre el frau de Millet. I ha afegit: "ara hi haurà més transparència, més capacitat d'informació, d'interpretació i de participació". En definitiva, "més control".


"Hem volgut iniciar una nova etapa en la vida de l'Orfeó Català", ha anunciat la presidenta de l'entitat, Mariona Carulla. Tot apunta que la presidenta, que va accedir al càrrec quan es va destapar l'escàndol per l'estafa duta a terme per Fèlix Millet i Jordi Montull, es presentarà a les eleccions que, previsiblement, se celebraran a la tardor.

Demà, la direcció de l'Orfeó també presentarà el resultat de l'auditoria del Palau i el nou organigrama que simplifica la complicada estructura que va permetre a Fèlix Millet dur a terme el desfalc.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut