Priorat

La singularitat dels vins del Priorat té l'origen en la composició del subsòl

Un estudi portat a terme a les terres del Priorat ha demostrat que la riquesa vitivinícola de la zona deu gran part de la seva singularitat a la composició del subsòl de la comarca. L'anàlisi de la qualitat del sòl s'ha fet a través de setanta prospeccions en els terrenys on hi ha les vinyes, entre 80 i 800 metres de cota. Un tret fonamental d'aquest subsòl és la llicorella, una pissarra que s'ha assentat al terreny al llarg de milers d'anys i que és part essencial en l'especialització dels vins.

Actualitzat
Durant el període estiuenc, el sol i les propietats del terreny són les ideals per a l'obtenció de vins de qualitat. Tot i que els vins s'elaboren igual, el gust que tindran finalment és molt diferent. El motiu el trobem al subsòl, on els diferents tipus de llicorella matisaran el gust final del vi, propiciant un ric ventall de sabors i colors. L'estudi del sòl que s'ha fet al Priorat servirà per tenir un mapa de les característiques del terreny, una eina que anirà molt bé als elaboradors de vi de finca, que busquen un segell personalitzat dins de la mateixa denominació d'origen.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut