Barcelona

ERC i PSC insten Artur Mas a "sortir de l'armari" i aclarir si està a favor de la independència

El líder d'ERC, Joan Puigcercós, i el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, han coincidit aquest diumenge a l'hora de reclamar a Artur Mas que "surti de l'armari" i es posicioni sobre la seva estratègia de futur, i reconegui d'una vegada per totes si vol trencar o no amb Espanya i apostar per la independència de Catalunya. D'altra banda, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que "el veritable objectiu de CiU" és la independència, encara que puntualitza que la planteja "a terminis".

Actualitzat
El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha assegurat que ara "és hora de parlar clar i deixar-se d'ambigüitats", i ha demanat al líder de Convergència i Unió, Artur Mas, que aclareixi la seva postura respecte a l'estat espanyol.

Puigcercós també ha exigit a Mas que deixi d'atacar ERC, un partit "que està on sempre ha estat, al costat de la gent que treballa per la independència". A més, ha remarcat que el PSC s'està quedant "sense discurs" i que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha tancat la possibilitat d'una reforma constitucional i d'una Espanya federal.

Per la seva banda, el viceprimer secretari del Partit Socialita de Catalunya, Miquel Iceta, també ha concidit a exigir la necessitat que Artur Mas "surti de l'armari" i aclareixi si vol o no la independència.

A més, durant una entrevista a Catalunya Informació, Iceta ha assegurat que ara són les institucions espanyoles les que han de "moure fitxa" després de la sentència del Tribunal Constitucional en contra de l'Estatut. En aquest sentit, ha reiterat la necessitat de reformar la Constitució, tot i que ha puntualitzat que és conscient que aquesta no serà possible amb l'actual Partit Popular. De fet, ha explicat que entén que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no vegi necessària una reforma de la Carta Magna perquè sap que l'Estatut és plenament constitucional.

Per contra, des del Partit Popular, Alícia Sánchez-Camacho ha equiparat CiU amb ERC i s'ha mostrat convençuda que "el veritable objectiu de CiU" és la independència, tot i que la plantegi "a terminis". La presidenta del PP català ha afegit que "alguns porten el repte massa lluny" i que "això pot provocar alguna fractura social", una postura que segons Sánchez-Camacho els obliga a tancar la porta a una possible coalició amb la federació nacionalista.

En aquest sentit, Sánchez-Camacho ha dit que en la pròxima legislatura parlarem d'"una Catalunya nacionalista" o bé d'una altra "capaç de recuperar la cordialitat amb Espanya", i ha criticat la gestió del president de la Generalitat, José Montilla, acusant-lo de renunciar "a ser el president de tots per ser-ho només dels nacionalistes".

D'altra banda, la presidenta del PPC ha reivindicat que tant Catalunya com Espanya necessiten "el canvi" que representa Mariano Rajoy, i ha culpat el president Zapatero de "trencar el pacte de les autonomies" firmat el 1992 entre Felipe González i José María Aznar.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut