Barcelona

El Tibidabo tanca en senyal de dol i obre una investigació per saber les causes de l'accident d'El Pèndol

El Parc d'Atraccions del Tibidabo no obre les portes aquest diumenge. Està tancat en senyal de dol per l'accident mortal en una de les atraccions estrella del parc. Una noia de 15 anys ha mort i tres menors van resultar ferits després que el braç articulat d'El Pèndol caigués quan l'atracció estava en marxa. Dues menors segueixen ingressades en estat greu. Tot apunta que hauria fallat l'ancoratge de la base, cosa que ha fet caure el braç. La direcció del parc diu que l'atracció havia passat tots els controls i s'ha compromès a obrir una investigació en paral·lel a la judicial.

Actualitzat
El parc d'atraccions del Tibidabo està tancat com a mostra de condol per la mort d'una noia de 15 anys quan va caure el braç de l'atracció coneguda com El Pèndol. L'accident va passar dissabte a les set de la tarda. El braç de l'atracció es va trencar i els quatre ocupants que hi anaven en aquell moment, tots menors, es van precipitar al buit.

A més de la víctima mortal, dues noies de 15 anys estan greus i un altre noi va resultar ferit. La jove més greu ha estat ingressada a l'Hospital de la Vall d'Hebron en estat crític i ha estat intervinguda al quiròfan durant la nit. Té una afectació vascular a les extremitats inferiors però evoluciona favorablement. L'altra ferida és a l'Hospital Sant Joan de Déu amb un traumatisme cranioencefàlic. El seu pronòstic és lleu i també evoluciona favorablement. El noi el van traslladar els seus pares a l'Hospital General de Catalunya i ja ha estat donat d'alta.

Sembla que l'ancoratge de la base de l'atracció va cedir i el braç articulat va caure, amb els quatre joves dins, a tocar de l'atracció La Mina d'Or. La rapidesa a aturar aquesta altra atracció va evitar que hi hagués més ferits. Per esbrinar les causes de l'accident s'ha obert una investigació judicial

L'empresa que gestiona el parc ha obert una investigació interna paral·lela a la judicial. Segons els responsables del parc, l'atracció havia passat totes les revisions. L'última, concretament era del 9 de juny, per això no s'expliquen què ha pogut passar.

El Pèndol és una atracció en què només pugen quatre persones per viatge, i s'eleven fins a 38 metres d'altura, des d'on se'ls deixa anar en caiguda lliure a una velocitat de 100 quilòmetres per hora en menys de tres segons.

El parc reobrirà dimecres amb normalitat després d'una jornada de dol i dels habituals dies de festa de dilluns i dimarts durant els mesos d'estiu.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut