Barcelona

Mas ha dit que es pot "refer una llei concreta, però no l'esperit" de l'Estatut

El líder de CiU, Artur Mas, ha demanat al president Montilla que sigui ell qui elabori una proposta unitària sobre la resposta a la retallada de l'Estatut i li promet a canvi el vot favorable de CiU en nom de la unitat. Mas ha donat carta blanca al president de la Generalitat perquè elabori ell mateix la resposta catalana a la sentència del TC sobre l'Estatut, l'endemà d'aixecar-se de la cimera de partits que defensen l'Estatut, que buscava acordar un text unitari. La proposta va un pas més enllà del que va oferir ahir de signar la resposta que sorgís del tripartit i inclou el compromís de subscriure el text del president Montilla davant la manca d'acord. Una proposta a la qual el president ha declinat respondre en el seu torn de rèplica.

Actualitzat
Artur Mas ha replicat al president de la Generalitat, José Montilla, que negociar amb el govern la modificació de lleis estatals per recuperar la integritat de l'Estatut no repararà el dany que la sentència del TC ha fet a Catalunya. Mas ha dit que es pot "refer una llei concreta, però no l'esperit".

Durant la seva primera intervenció en el ple monogràfic del Parlament, el líder de CiU ha considerat que "si Espanya vol solucionar el problema català, ha d'estar disposada a canviar". Artur Mas ha indicat que el problema que té Espanya és de "reconeixement democràtic de la plurinacionalitat de l'Estat", i per tant ha dit que es tracta "d'un problema d'essència".

Però Mas ha acabat assenyalant que "Espanya no vol ser canviada". "I ho haurem d'entendre", ha afegit. Mas ha reiterat que els catalans algun dia hauran d'entendre que "són més i tenen més poder".

Mas ha explicat que la sentència del TC sobre l'Estatut satisfà tant el PP com el PSOE, entre els quals ha recordat que hi ha els 25 diputats del PSC, i ha criticat que, fora de l'àmbit polític, a Espanya no s'hagi sentit cap veu qüestionant el dictamen del Constitucional. Per això, s'ha preguntat quin aliat pot esperar trobar Catalunya en el Congrés per refer l'Estatut.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut