Madrid

Uralita haurà d'indemnitzar 47 veïns de Cerdanyola del Vallès i Ripollet amb 4 milions d'euros

Un jutjat de Madrid ha condemnat l'empresa Uralita a indemnitzar amb prop de 4 milions d'euros mig centenar de veïns de Cerdanyola del Vallès i Ripollet, per l'exposició a pols d'amiant que generava la fàbrica que la companyia tenia entre les dues localitats del Vallès Occidental. Es tracta d'una sentència pionera a l'Estat ja que, per primer cop, s'indemnitzen veïns i no només treballadors.

Actualitzat
El jutjat de primera instància número 46 de Madrid ha considerat que "és clar" que la causa dels patiments dels demandants, així com dels seus familiars morts, és l'activitat de la fàbrica Uralita, situada entre les poblacions de Cerdanyola i Ripollet al Vallès Occidental.

Segons la sentència, els demandants contreien les malalties a través de la pols d'amiant que emetia la fàbrica Uralita, de la manipulació de la roba contaminada per part dels familiars dels treballadors de la fàbrica o simplement per la contaminació de la degradació dels residus que generava la fàbrica.

Per això, el jutjat condemna Uralita a indemnitzar amb 3,9 milions d'euros el mig centenar de veïns de Cerdanyola i Ripollet pels danys derivats de l'exposició al pols d'amiant.

Fins ara Uralita només havia estat denunciada per treballadors de l'empresa. Ara, el jutjat de Madrid condemna l'empresa a indemnitzar una cinquantena de veïns de Cerdanyola i Ripollet, perquè considera que n'han patit les mateixes conseqüències. Els demandants exigien indemnitzacions per valor de 5,6 milions d'euros.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut