Ginebra

Suïssa rebutja extradir el director de cinema Roman Polanski als Estats Units

El director de cinema Roman Polanski no serà extradit als Estats Units. Ho ha comunicat la ministra de Justícia de Suïssa, Eveline Widmer-Schlumpf, després d'haver estudiat el cas durant prop de deu mesos. Polanski va ser acusat pels Estats Units d'haver mantingut relacions sexuals amb una menor fa 33 anys. A petició d'aquest país, el cineasta va ser detingut i des del desembre passat estava en arrest domiciliari a la seva residència a la ciutat de Gstaad. Ara ha quedat en llibertat. A través del seu advocat, Polanski ha donat les gràcies "de tot cor" als que li han donat suport, mentre que els EUA han expressat la "decepció" per la decisió.

Actualitzat
La decisió de no extradir Roman Polanski implica l'anul·lació de les mesures de restricció de la llibertat contra Polanski i, per tant, "és lliure", ha explicat la ministra suïssa. 

Els EUA han rebut la notícia amb "decepció", en paraules del portaveu del Departament d'Estat, Philip Crowley. L'actor, per la seva part, ha expressat un "agraïment immens" a tothom que li ha donat suport. El braçalet electrònic que duia des del 4 de desembre l'hi han tret al migdia. 

Roman Polanski va ser detingut el 26 de setembre passat a Zuric, on va acudir per assistir a un homenatge. El director es va passar dos mesos en una presó suïssa. Després d'aquest temps, les autoritats el van autoritzar a esperar una decisió final sota arrest domiciliari a l'exclusiva estació d'esquí de Gstaad.




ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut