La Roca del Vallès

El PP català diu que la Catalunya real no és la que es va manifestar sinó la que dóna suport a la selecció espanyola

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha valorat la manifestació en contra de la sentència de l'Estatut assegurant que els milers de persones que van sortir aquest dissabte al carrer no eren la "Catalunya real i majoritària". Segons la líder popular, la Catalunya real és la que és al costat de la selecció espanyola. Aquesta lectura de la marxa s'ha fet en una trobada amb militants a la Roca del Vallès, on Sánchez-Camacho també ha avançat que el tarannà "independentista" de CiU fa que el PP descarti pactes amb la federació nacionalista.

Actualitzat
La dirigent popular ha subratllat que "la gran majoria dels ciutadans se senten tan catalans com espanyols, no són independentistes i no van ser a la manifestació". En aquest sentit, ha destacat que "la manifestació silenciosa de Catalunya va ser la majoritària", i ha precisat que "són milions i milions els catalans que se senten catalans i espanyols, que segueixen la selecció i que no s'estaven manifestant".

Alícia Sánchez-Camacho ha tornat a carregar contra el president català, José Montilla, i el president de CiU, Artur Mas, per participar en una manifestació de caràcter "independentista" i en la qual es deia "Adéu a Espanya". Acusa Montilla i Mas d'encoratjar la insubmissió legal amb la seva presència a la mobilització. Malgrat tot, la candidata del PPC a la Generalitat ha afegit que respecte els catalans que van sortir al carrer.

Sánchez-Camacho no considera aquesta marxa "la més multitudinària" de la història de Catalunya, i ha justificat l'àmplia afluència a la manifestació pel suport de més d'un miler d'entitats i de partits com PSC, ERC, CiU i ICV-EUiA.

CiU i PP, cada cop més lluny

Preguntada per si veu possible un pacte entre CiU i PP després de la postura de la federació davant aquesta mobilització, Sánchez-Camacho ha comentat que les postures de totes dues formacions, "no és que estiguin allunyades, sinó que són diametralment oposades", i ha afegit que "CiU va demostrar que no és un partit d'Estat, sinó que vol la independència". Davant d'això, la popular assegura que és evident que "el PP no té res a parlar, a negociar ni a pactar amb CiU", i ha emfatitzat que s'ha vist la veritable cara del candidat de CiU, Artur Mas, que aspira a la independència de Catalunya.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut