Barcelona

Joan Saura culpa el Partit Popular de la sentència del TC i li exigeix que demani perdó

El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, ha assegurat que la gran afluència de ciutadans a la manifestació del 10-J en suport de l'Estatut ha posat en evidència que hi ha "un rebuig generalitzat a la sentència", i ha subratllat que "l'Estatut és un pacte entre Catalunya i l'Estat que no es pot fer enrere".

Actualitzat
Saura, a més, ha insistit que el principal culpable d'aquesta sentència és el Partit Popular i l'ha instat a "demanar perdó". Segons Saura, el PP ha demostrat que "no respecta la voluntat dels catalans" i que "ha fet de l'anticatalanisme una arma electoral a favor seu", i ha reclamat que "ningú doni suport al Partit Popular ni a Catalunya ni a l'estat espanyol".

El conseller d'Interior, a més, ha reiterat que "el Constitucional no té cap legitimitat per fer el que ha fet" i s'ha mostrat convençut que va presentar la sentència sencera només un dia abans de la marxa "per provocar". En aquest sentit, ha demanat "la renovació immediata del Tribunal i la unitat i fermesa de les files catalanes tan polítiques com socials" per defensar l'Estatut, i ha remarcat la importància de "refer el pacte polític entre Catalunya i Espanya".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut