Barcelona

La Generalitat demana al govern espanyol una resposta "clara i contundent" per refer els ponts que la sentència "ha trencat"

Després de la històrica manifestació, la pregunta és: i ara què? N'ha parlat aquest diumenge el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. En qualitat de portaveu del govern català i en declaracions a Catalunya Ràdio, Nadal ha afirmat que ara cal treballar per recuperar la integritat de l'Estatut. Espera que aquesta setmana, al Parlament, en un ple extraordinari, els partits siguin capaços de pactar una declaració conjunta. El conseller també ha demanat unitat de les forces polítiques al Congrés, on aquesta setmana hi haurà el Debat de Política General, i ha reclamat al govern espanyol una resposta "clara i contundent" per refer els ponts que la sentència "ha trencat".

Actualitzat
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha demanat al PSOE una resposta "clara i contundent" des del govern espanyol per refer els ponts que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) "ha trencat". Ha assenyalat que "cal recuperar la integritat de l'Estatut vigent, que ha estat mutilat pel Tribunal Constitucional". "Catalunya ha patit tantes derrotes que ens mereixem una victòria definitiva", ha conclòs.

Nadal també ha destacat que la manifestació era la pluralitat del poble de Catalunya "responent a una agressió del Tribunal", i s'ha referit també a les increpacions que van rebre els dirigents polítics durant la marxa dient que venien "de petits sectors de persones intransigents" que insultaven tota la capçalera, però aquestes increpacions, ha assenyalat el conseller, no van alterar "el sentit pacífic i unitari" d'una manifestació que va ser "un èxit". Nadal ha afegit que "no es pot perdre el respecte i la dignitat de les institucions i del poble".

El conseller Nadal espera un pacte d'unitat entre els partits aquesta setmana en el Debat de Política General al Congrés dels Diputats. "Hi ha un punt d'unitat dels partits polítics per dir que s'ha traspassat una frontera que no es podia traspassar, i això posa en qüestió el pacte constitucional i el pacte estatutari", ha assenyalat. En aquest sentit, Nadal ha dit que la dignitat de Catalunya passa perquè se li respecti el seu dret a l'autogovern.

El PP, "el més directe responsable"

Nadal ha titllat de cínica l'actitud del president del PP, Mariano Rajoy, quan aquest dissabte va afirmar que ara era el moment de tenir un gran sentit d'Estat "dit per uns que no van votar la Constitució". "És el PP el més directe responsable de la sentència, que ha posat tot un poble alçat amb un crit unànime de rebuig", ha denunciat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut