Barcelona

Montilla diu que la marxa ha estat "una lliçó de civisme i de rebuig contra la sentència del TC"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha valorat positivament la manifestació celebrada aquest dissabte a Barcelona en suport a l'Estatut i l'ha qualificat d'"històrica". Montilla ha destacat el fet que la marxa hagi estat "cívica, unitària i pacífica", i ha assegurat que ha suposat "una lliçó de civisme i de rebuig contra la sentència del Tribunal Constitucional.

Actualitzat
El president de la Generalitat ha explicat que a la manifestació hi ha assistit tota mena de gent, tant els que van votar a favor de l'Estatut, com altres que van dir que no però que aquest dissabte han decidit sortir al carrer per mostrar el seu rebuig a un text que ha estat "mutilat" a mans del Constitucional i que ha ferit "l'orgull i la dignitat de Catalunya". En aquest sentit, Montilla ha remarcat la importància de reivindicar "l'augovern de Catalunya" per poder "tenir les eines, els instruments i els recursos per poder fer allò que la ciutadania necessita i mereix".

D'altra banda, ha assegurat que ara "treballarà per refer el pacte estatutari" i per reforçar el "pacte constitucional". Finalment, el president de la Generalitat ha tret importància al grup de manifestants que van increpar-lo durant la concentració i ha dit que "es tracta només d'una anècdota".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut