janquim

Els manifestants creen un arxiu històric a internet amb textos i imatges de la manifestació

Galeries de fotos i vídeos apleguen documents que els assistents envien a llocs diversos. I aquesta és només una primera mirada d'urgència. Durant els pròxims dies serà possible establir amb més fiabilitat què s'ha aplegat a les galeries diferents que els usuaris fan servir però ja hi ha els primers vídeos penjats i centenars de fotografies.

Actualitzat
Les conseqüències de la manifestació s'hauran d'observar amb més calma durant els pròxims dies però, per primer cop, ja no caldrà recórrer només als mitjans de comunicació per disposar d'un arxiu de memòria. Internet ha permès a moltes persones enviar fotografies a diverses galeries públiques, com ara Flickr, però també a llocs com Twitpic i Tweetphoto.

Com que més que una manifestació s'ha tractat d'una concentració quasi immòbil, els assistents han tingut temps d'escriure missatges i fins i tot d'encetar algun debat.

Així, per esmentar-ne un exemple, el professor de Turisme i exdiputat socialista José Antonio Donaire ha llançat una proclama molt rotunda, insistint que "ara més que mai és l'hora de l'Espanya federal", i fins i tot ha creat aquesta etiqueta a Twitter: #espanyafederal.

La rèplica li ha vingut de Roc Fernàndez, un dels responsables de comunicació de CDC que ha anat més enllà dels lemes oficials del seu partit polític. La seva resposta era aquesta: "@DonAire Si ja us la podeu quedar l'Espanya federal i el Constitucional i en ZP i en Montilla i les seves polèmiques! Independència."

I és que la manifestació permetria escalfar els ànims i, com deia Manuel Cáceres, Twitter serveix tot sovint per esbravar-se ben a fons.

Caldrà esperar unes quantes hores per fer una anàlisi més pausada de tots aquests debats, dels missatges que s'han emès i també és probable que apareguin vídeos al Youtube. De moment, pocs minuts després de donar per acabada la convocatòria ja hi ha qui ha tingut temps d'enviar el seu vídeo.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut