Imatge de recurs
A Twit.cat, les etiquetes preferides es refereixen a la manifestació.
janquim

Milers de missatges reprodueixen la manifestació massiva a Twitter

La manifestació aplega centenars de milers de persones però hi ha una altra manifestació amb milers de missatges enviats a Twitter i fotografies penjades a Flickr i altres galeries que quedarà com un arxiu permanent d'aquesta jornada i que, a més, permeten a molts assistents explicar als que no hi són com es desenvolupa aquesta jornada reivindicativa.

Actualitzat
Ja hi ha milers de missatges a Twitter sobre aquest acte.

A Twit.cat, l'indicador basat en més de dos mil tuitaires, les etiquetes preferides es refereixen a la manifestació, com era d'esperar.

La majoria són de persones que hi assisteixen i que aprofiten la connexió Wi-Fi que s'ha instal·lat per emetre les seves opinions però també n'hi ha molts que han decidit seguir-la des de la xarxa i que també des de la xarxa envien les seves adhesions.

No és perquè sí que s'ha qualificat aquesta cita com la primera manifestació 2.0 del país, després que l'any 2003 i el 2004 els SMS telefònics en fossin els protagonistes.

Tot i que és quasi impossible fer una selecció de missatges prou acurada, que representi prou bé tot el que es diu ara mateix, els mitjans de comunicació, com el mateix 3cat24, intenten reproduir aquesta situació però la realitat és que totes les eines disponibles a internet es fan servir, més enllà de cap intent de filtrar-ho. Per això els missatges que s'agreguen a la pàgina que els convocants han previst són la mostra més fiable d'aquest èxit missatger.

Una mica abans que comencés, ja hi havia les primeres indicacions. El conseller Joaquim Nadal, per exemple, deia al seu compte de Twitter: "Hi ha algun vot particular de la sentència q és intrínsecament pervers i inconstitucional. Provocació afegida des de l'estultícia". Més clar, quasi impossible.

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha penjat a la xarxa un record del dinar que feia abans d'acudir a la manifestació i altres persones explicaven com s'anaven acostant als punts de cita i ensenyaven amb satisfacció els busos plens de gom a gom. Entre aquests, el diputat gironí de CiU, Carles Puigdemont, i l'alcalde socialista de Mataró, Joan Antoni Baron.

Molts altres anotaven les dificultats de la Guàrdia Urbana perquè les previsions s'han quedat curtes i els talls de trànsit eren insuficients. Una mostra: guillemclapes: "Per la gent de l'ajuntament: el tall de la GU a Rbla Catalunya està totment superat. Haurien de tallar fins a Balmes".

Hi ha qui retratava els autocars que arribaven a Barcelona i els que proposen lemes amb rodolí: @rogermelcior: "Contra la sentència: independència".

La periodista Sònia Graupera, que va llançar una convocatòria de tuitaires, ha trobat una expressió que combina els estats d'ànim: "Mani-Festa-Nació".

El politòleg Albert Medran feia broma: "La pancarta del PP per on cau?" La resposta és que el PP, com és raonable, no abandona les seves posicions. Per això el seu diputat Santi Rodríguez ha dit a Twitter: "Per la mani d'alegria quan dema Espanya guanyi el mundial!". Ha enviat el missatge poques hores abans de l'inici de la manifestació.

El també diputat Albert Ribera ha tuitejat intentant treure profit de la sentència i ja demana que l'ús del català a l'escola sigui corregit. S'expressa així: "Dimisión de Ernest Maragall ya. Quien desacata a los tribunales no puede gobernar Catalunya. Insumisos a su casa, no a la Generalitat."

Ara bé si la manifestació és 2.0 és perquè a més d'aquest ús tan intensiu d'eines com Twitter ja hi ha una galeria de fotografies a Flickr on moltes persones deixen testimonis de la seva presència i perquè es llancen idees per utilitzar indrets més minoritaris com Foursquare, el joc social que permet indicar on es troba algú.

Enmig del neguit per la falta de moviment, la diputada socialista Montse Capdevila enviava aquesta informació: "Hem avançat un metre i mig, com a prova de l'efecte multitudinari de la trobada".
Anar al contingut