Barça

Cruyff rebutja ser president d'honor del Barça i assegura que ja no hi ha marxa enrere

Johan Cruyff no vol ser president d'honor del Barça. L'holandès ha dit aquest dissabte que ha rebut la trucada de Sandro Rosell però que ja no hi ha marxa enrere ni res a parlar. Ha rebutjat el càrrec perquè qualsevol altra cosa seria fer el ridícul, ha dit. Sobre la final del Mundial, Cruyff també ha assegurat que té el cor dividit entre Holanda i Espanya però diu que Del Bosque ha aconseguit que la selecció espanyola jugui com un equip.

Actualitzat
Johan Cruyff està dolgut amb la forma d'actuar del nou president del Barça, Sandro Rosell, i de la seva junta directiva. L'extècnic i jugador blaugrana ha explicat que ha rebut la trucada de Rosell després de tornar la insígnia que va rebre quan va ser nomenat president d'honor del club per l'anterior junta de Joan Laporta, però que no en vol saber res i que acceptar el càrrec ara seria fer el ridícul. Si l'assemblea de socis compromissaris, finalment, ho aprova, ell no en vol ser candidat i reconeix està cansat d'aquest circ.

"Rosell em va trucar i em va demanar parlar sobre aquest assumpte. No sé de què vol parlar. No vull ser una molèstia i per això vaig tornar la insígnia. Mai he vist un circ com aquest. Insisteixo, no vull ser un problema per al club i per això l'he tornada", ha insistit Cruyff. L'expresident d'honor del Barça ha remarcat que el cas "ja no existeix" i ha apuntat que no és necessari portar-lo "a l'assemblea de compromissaris". "N'hauríem d'haver parlat entre el 15 de juny i l'1 de juliol. Jo ja no sóc dins del joc; en sóc fora", ha indicat.

Cruyff va deixar les seves funcions com a president d'honor del Barça en el segon dia de mandat de Sandro Rosell. L'exentrenador blaugrana va lliurar la insígnia a les oficines del club, un gest que ha generat molta controvèrsia en alguns sectors del FC Barcelona. L'exentrenador, que va dirigir el Dream Team, va posar com a exemple el tracte que han donat altres clubs a figures com Franz Beckenbauer o Bobby Charlton. "No es pot reaccionar després que jo tornés la insígnia. Va ser un dia molt trist per a mi, em va tocar l'orgull", ha asseverat.

D'altra banda, Cruyff no ha volgut valorar l'elecció d'Andoni Zubizarreta com a director tècnic en substitució de Txiki Begiristain perquè encara no coneix el seu projecte i el sorprèn que Guardiola encara no hagi firmat la renovació.

Polèmiques al marge, Cruyff també ha volgut analitzar la final del Mundial que disputaran aquest diumenge Espanya i Holanda. L'holandès diu que té el cor dividit i que estarà content guanyi qui guanyi, tot i que pensa que la selecció espanyola és favorita perquè juga millor. Per acabar, Cruyff ha destacat el gran paper del migcampista blaugrana Xavi Hernández en la cita mundialista de Sud-àfrica. "Perdin o guanyin Xavi ha de guanyar la Pilota d'Or", ha conclòs.
Anar al contingut