L'Havana

El dissident cubà Guillermo Fariñas deixa la vaga de fam

El dissident cubà Guillermo Fariñas ha deixat la vaga de fam després de 135 dies. L'anunci es produeix després que s'ha sabut que el govern de Raúl Castro alliberarà 52 presos de consciència, dels quals cinc viatjaran els propers dies a Espanya. Aquests últims, segon ha revelat l'arquebisbat de l'Havana, són: Antonio Villa-real Acosta, Lester González Penton, Luis Milá Fernández, José Luis García Paneque i Pablo Pacheco Ávila. A banda, a sis presos polítics més se'ls acostarà a centres penitenciaris de les seves províncies de residència. Fariñas va iniciar fa cinc mesos una vaga de fam i set per exigir l'alliberament de 26 presos polítics en delicat estat de salut.

Actualitzat
Guillermo Fariñas ha anunciat mitjançant un comunicat que posa fi a la vaga i que comença a ingerir líquids. "Em comprometo a curar-me davant els meus germans", afirma la nota del periodista i psicòleg, de 48 anys, que s'ha fet pública després que un grup de membres d'organitzacions dissidents l'ha visitat a l'Hospital de Santa Clara on està ingressat des del 12 de març.

Fariñas ha agraït la solidaritat "de tots els homes i dones de bona voluntat al món, que van ser el meu escut protector contra les maniobres repressives" i la tasca "heroica i digna" de les Dames de Blanc, així com els cubans que donen suport a la seva causa "siguin a les presons, a la diàspora, a l'exili o als carrers d'aquesta terra".

El dissident, que actualment està en estat crític, va començar la vaga de fam i set arran de la mort del pres polític Orlando Zapata.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut