Barcelona

Montilla es queixa que "el PSOE té por del federalisme"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha estat explícit a l'hora de qüestionar el paper del PSOE en la defensa de l'Estatut. "No sé per què el PSOE té por del federalisme, quan té una executiva que es diu federal, un comitè federal, un congrés federal", ha afirmat en una acte a Barcelona sobre federalisme. Montilla ha reclamat al PSOE que tingui "una posició més atrevida" malgrat "la pressió de la dreta". Segons ell, l'ofensiva del PP ha fet que els socialistes espanyols s'hagin amagat en el debat territorial.

Actualitzat
José Montilla ha retret al PSOE que no doni la cara i tingui "por" de defensar sense embuts un projecte federalista per a Espanya. El president de la Generalitat ha atribuït aquesta actitud al fet que el PP ha dut a terme una "ofensiva" recentralitzadora que ha "minat la moral" socialista.

En un acte titulat Diàlegs per al Progrés, en què ha debatut amb altres ponents, Montilla ha demanat al PSOE que sigui "conseqüent, malgrat la pressió de la dreta". "El que fa falta és donar la cara, perquè amagant-te no es guanyen les batalles", ha afegit. Montilla ha matisat que no està demanant als companys de Ferraz una actitud agressiva sinó "més activa".

El president català ha considerat que la sentència de l'Estatut crea "més independentistes" i fa "més feble la unitat d'Espanya", i ha reclamat al catalanisme que "no perdi la unitat malgrat la conjuntura electoral".   

Les declaracions del president arriben quan falten tres dies per a la manifestació de dissabte contra la sentència de l'Estatut i quan encara no hi ha acord entre els partits i Òmnium Cultural per a la capçalera de la marxa, que l'entitat ha deixat clar que vol que sigui el lema "Som una nació. Nosaltres decidim"


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut