Barcelona

El 54,6% dels adolescents se senten només catalans, segons un estudi

Més de la meitat dels adolescents se senten només catalans. Així es desprèn d'un estudi elaborat per la Universitat Camilo José Cela i l'Institut de Gestió Empresarial i Management sobre la percepció de la Unió Europea entre adolescents catalans i madrilenys d'entre 14 i 20 anys. L'anàlisi també reflecteix que prop del 40% dels adolescents catalans no se senten representats per cap opció política.

Actualitzat
El 54,6% dels adolescents del país se senten només catalans i un 17% prefereixen la definició de "ciutadà del món" per referir-se al seu sentiment de pertinença. Aquestes són algunes de les dades que reflecteix un estudi elaborat per la Universitat Camilo José Cela i l'Institut de Gestió Empresarial i Management sobre la percepció de la Unió Europea. L'anàlisi s'ha fet a partir de 676 enquestes a joves d'entre 14 i 20 anys de Madrid i Catalunya.

Els joves no se senten representats

L'estudi també reflecteix que prop del 40% dels adolescents catalans no se sent representat per cap opció política, una xifra que puja fins al 50% en el cas dels adolescents madrilenys.

Els enquestats també van ser interrogats sobre la situació espanyola, la immigració i els diferents líders europeus. Més de la meitat considera que la situació general d'Espanya és "regular" i que la situació econòmica és "dolenta". Pel que fa a la immigració, perceben més amable la immigració de la Unió Europea que l'extracomunitària.

Una altra dada que l'enquesta posa sobre la taula és la pèssima valoració d'alguns líders europeus. El president del govern espanyol suscita sentiments negatius en un 56% dels joves, superat per Berlusconi que desperta el rebuig del 66% dels joves que han respost l'enquesta.
Anar al contingut